Recept: couscous met bloemkool, broccoli en kippenblokjes

by - november 08, 2019

Met een baby in huis is het niet altijd evident om uitgebreid te koken en daarom kies ik vaak een eenvoudig gerecht uit om snel klaar te maken zodat we toch nog een beetje kunnen genieten van een warme maaltijd als de kleine (eindelijk) ligt te slapen. En ik moet eerlijk toegeven dat we ook niet altijd even gezond eten. We eten best wel vaak uit eten omdat we er dan helemaal geen moeite moeten voor doen. Meestal kiezen we dan voor junkfood.

Al die suikers en vetten zijn natuurlijk niet goed voor ons lichaam, maar het is soms simpeler om snel een hamburger of pizzaatje naar binnen te werken in plaats van zelf nog te moeten koken. Daarnaast eet ik ook veel vaker blikvoer of instant noodles dan dat ik zou willen.

Recept: couscous met bloemkool, broccoli en kippenblokjes

Ik kwam onlangs een lekker receptje tegen op het internet terwijl ik op zoek was naar inspiratie voor Alice haar voedingsschema's; couscous met broccoli, bloemkool en kippenblokjes. Dat leek me wel lekker, dus wilde ik dat ook wel eens proberen.

Het gebeurt niet vaak dat er couscous op het menu staat en eigenlijk is dat stom, want couscous is super simpel en snel om klaar te maken! En met een brokje vlees, lekkere groenten en wat kruiden erbij heb je een gezonde maaltijd met alle voedingsstoffen en vitaminen die je nodig hebt.

Laten we eerlijk zijn; couscous met bloemkool, broccoli en kip is niet bepaald mijn lievelingsgerecht en er is niet veel bijzonders aan, maar het is een lekker en simpel recept om eens uit te proberen wanneer je niet veel tijd hebt om te koken. Daarnaast is het nog gezond ook!

Recept: couscous met bloemkool, broccoli en kippenblokjes

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 125g couscous
  • 1 volledige bloemkool
  • 1 volledige broccoli
  • 200g kipfilet
  • 3 el kippenkruiden
  • zout
  • peper
  • 2 tl milde curry poeder
  • olijfolie
  • basilicum (optioneel)
Bereidingswijze:

1. Doe wat olie in een kookpot en bak de bloemkool en broccoli op een middelhoog vuur.
2. Voeg het zout, de peper en de curry poeder toe aan de groentemengeling.
3. Snijd de kip in kleine blokjes.
4. Doe opnieuw wat olie in een pan, meng het vlees met de kippenkruiden, een snufje zout en peper en bak op een laag vuurtje tot de kip gaar is.
5. Volg de instructies op de verpakking van de couscous.
6. Wacht tot de groenten gaar zijn en meng vervolgens alles bij elkaar.
7. Serveer tot slot met een klein beetje basilicum.

Smakelijk!


Veel liefs,
Eefie ❤

You May Also Like

0 reacties